Scenariji

Back Home Up Next

 

 

Scenario "Kapitalizam"
Scenario "Socijalizam"
Scenario "Komunizam"

 

Scenariji

Moja knjiga "Humanizam" prikazuje razvoj društva od kapitalizma, preko socijalizma do najrazvijenijeg društva komunizma. Knjiga uvodi mnoštvo novih ideja u političkom i ekonomskom planu tako da ona nije lako razumljiva prosječnom čitaocu. Zbog tog razloga sam kreirao tri priče koje, jednostavno kroz dijalog, prikazuju najznačajnije karakteristike sva tri sistema. One zajedno prikazuju svijetlu budućnost čovječanstva.

Obzirom da se danas više gledaju filmovi nego što se čitaju knjige, priče sam prikazao u obliku scenarija za film. Sada pokušavam pronaći režisere ili producente za ove filmove. Dok u tome ne uspijem, čitanjem ovih scenarija možete saznati kako će se društvo razvijati u budućnosti.

Scenario  "Dobar Kapitalizam" - Scenario prikazuje najviši stadij humanog kapitalizma kroz priču. Nezaposlenost će biti eliminirana pomoću kraćeg radnog dana. Poslodavci će se truditi da zadrže radnike i to će postići povećanjem plaća što će svima donijeti bolji život. Scenario je završen u decembru 2011.

Scenario "Dobar Socijalizam" - Scenario prikazuje najviši stadij humanog socijalizma kroz priču. Socijalizam će pobijediti kapitalizam pomoću više tržišta rada nego što ga kapitalizam može podnijeti. Tako će socijalizam postati produktivniji od kapitalizma pa će poslati kapitalizam u povijest. Scenarij je u izradi ali možete pročitati njegov dio.

Scenario "Dobar Komunizam" - Scenario prikazuje humani komunizam kroz priču. Komunizam je finalni stadij socijalizma. Da bi ga ostvarili ljudi trebaju sve svoje dohotke dobrovoljno dodijeliti za porez. To će učiniti svu robu i usluge besplatne za ljude. Scenarij je završen u septembru 2006.

 

Natrag na početak  

      

www.sarovic.com        www.sarovic.net        www.sarovic.org

Copyright protected at Consumer and Corporate Affairs Canada           Last updated: January 15, 2011
For problems, questions, or comments regarding the website please contact
aleksandar@sarovic.com