Natječaji

Back Home Up Next

 

 

Trg Republike
Google Projekt 10^100

 

 

ARHITEKTURA

1978       Uređenje Trga Republike u Zagrebu, Hrvatska.

                Moj projekt je pobijedio na jugoslovenskom arhitektonskom natječaju.

 

UTOPIJA

2004       "Ponovno otkrivanje utopije"  Zagreb, Hrvatska.   

2004       "Svjetsko prvenstvo utopista 2003/2004"  Štokholm, Švedska    

 

Sudjelovao sam na dva natječaja utopista u Zagrebu i Štokholmu.  Svi takmičari su uložili veliki trud ali nisu ponudili rješenje koje može kreirati dobro društvo. Nitko u povijesti čovječanstva to nije uspio. Ja jesam. Dao sam jasna rješenja za probleme današnjeg društva. Razvio sam  kompletno novi društveno ekonomski sistem koji će zamijeniti kapitalizam. Taj sistem će formirati dobro i zdravo društvo sa zadovoljnim i sretnim ljudima. Ipak ja nisam dobio priznanje na ovim natječajima.

 

ŠIRENJE IDEJA

2004        "Međunarodni festival širenja ideja"  Ljubljana, Slovenija.    

Sudjelovao sam u natječaju u kategoriji "Ispred..." koja je imala zadatak izgraditi nove ideje izvan uobičajenih tokova razmišljanja. Te ideje bi trebale katalizirati socijalne promjene sa kojima će ljudi postati nešto više nego samo banalni konzumeri. Moja ideja izvan uobičajenih tokova razmišljana je najznačajnija u cjelokupnoj povijesti čovječanstva ali ona nije nagrađena.

 

 

SCENARIJ ZA FILM

 

2007       "Ars Septima"  Zagreb, Hrvatska.        

 

Sudjelovao sam u natječaju scenarista u organizaciji Ars Septime u Zagrebu, Hrvatska, sa svojim scenarijem Nebo. Nebo prikazuje svijetlu budućnost čovječanstva kroz priču. Radnja počinje u avionu koji  sa putnicima završava na drugom svijetu. Tamo se nalazi vrlo razvijeno, dobro i zdravo društvo, potpuno drugačije od onog iz kojeg su putnici u avionu došli. U novom svijetu nema nepravde, eksploatacije, korupcije, nezaposlenosti, kriminala, zla, nasilja, destrukcije, agresije i ratova. Naši putnici i naravno gledaoci filma će jednog dana kroz ovaj film naučiti kako se takvo društvo stvara. Nisam dobio nagradu.

 

 

MIJENJANJE SVIJETA

2008 - 2009     Project 10100     Google

 

U ime proslave desetogodišnjice postojanja Google je otvorio natječaj pozivajući dobre ideje koje mogu promijeniti svijet pod parolom "Neka pobjedi onaj tko može najviše pomoći". 

Ovdje je moja ponuda.

Pobjednik nije proglašen nakon odgađanja više od godinu dana. Ja mislim da je moj projekt tome razlog. Google ima poteškoće prihvatiti moj projekt jer on predstavlja kraj kapitalizma, sistema na kojem je Google izgrađen. Google ima također poteškoće odbaciti moj projekt jer će moj sistem jednog dana potpuno promijeniti svijet i učiniti ga prekrasnim mjestom za život. Ja mislim da je zbog tih razloga Google odustao od natječaja tako da "Onaj tko može najviše pomoći neće pobijediti".

Dvije godine nakon prijema takmičarskih projekata Google je proglasio pobjednike tiho, bez proslave zato što "Onaj tko može najviše pomoći nije pobijedio." Prema Googlu ovaj viseći bicikl će više pomoći čovječanstvu nego moj projekt.

 

Natrag na početak

    

www.sarovic.com        www.sarovic.net        www.sarovic.org

Copyright protected at Consumer and Corporate Affairs Canada           Last updated: January 15, 2011
For problems, questions, or comments regarding the website please contact
aleksandar@sarovic.com