Komentari

Back Home Up Next

 

 

 

 

 

 

 

G. Aleksandar Šarović je uložio veliki napor u ovoj studiji da samostalno izuči ceo kompleks filozofsko-etičkih a pre svega političko-ekonomskih i socijalnih problema društva i da predloži sopstveni sistem društveno-političkog uređenja i razvitka čovečanstva koji bi najzad - na nivou savremenog razvitka proizvodnih snaga postindustrijske revolucije i odgovarajućeg stepena razvitka ljudske svesti i odnosa, ostvario vekovni san čovečanstva u optimalnom zadovoljavanju ljudskih potreba, eliminaciji svih oblika eksploatacije i otuđenja ljudi - obezbedio opšti prosperitet "zdravog društva" i sreću svih njegovih članova i asocijacija.

Prof. Dr. Filozofije Andrija B. K. Stojković    

Pogledajte više ovdje

 

 

Dragi Aleksandre,

Hvala ti za čudesno humano, decentno, dobro raspoloženo, moralno, pozitivno, konstruktivno i inteligentno pismo na SPM (soc.politics.marxism). Ono dokazuje da smo mi sposobni za novi rad i svježe poglede i da odbijamo oživjeti prošlost. Ja mislim da je ovo socijalistički pogled u najboljem smislu i da je stvaran doprinos kreativnom razgovoru koji je Ljevici strašno potreban.

Silno želim da tvoja knjiga bude publicirana.

Najbolje želje,

Hunter Watson

 

 

Osnovu autorovog opredeljenjja čini shvatanje o humanizmu kao duboko demokratskoj ideologiji i filozofsko sociološko-ekonomskom učenju.

Prof. Dr. Sociologije  Predrag Radenović  i Prof. Dr. Ekonomije Milovan Stanišić  

Pogledajte više ovdje

 

 

Aleksandar, 

Hvala ti što dijeliš svoju knjigu preko interneta. Svijet je bolji kao rezultat tvoje akcije.

Živio,  Jon Will  

http://UtopiaNow.org

 

 

Izvrsne čudesne ideje, dobro osmišljene i vrlo pronicljive.

Pitam se zašto ostatak automata koji sebe nazivaju ljudima ne ustane i ne "omiriše kavu" koju si ti jasno prikazao u svojoj knjizi.

Čestitam! Svijetli blagoslov za tvoj put.

Sa poštovanjem,  Apollo Comito
www.uevn.org    www.condorhuana.org

 

 

Hvala ti što dijeliš svoja razmišljanja. Ti si jasno razvio važan pristup za kreiranje daleko boljeg društva.

David Krieger, President
Nuclear Age Peace Foundation

http://www.wagingpeace.org    http://www.nuclearfiles.org

 

 

Dragi Aleksandre,

Puno ti hvala što si me usmjerio na tvoje internet stranice: sadržaj fascinira & ako nemaš ništa protiv, ja bih ga koristio u svojim predavanjaima.

Hvala i sve najbolje,

-Andrew Jenkins
Alumni Fellow, Department of English, University of Florida.

 

 

Poštovani Aleksandre Šaroviću,

Hvala  Vam na  poruci i tekstovima. Ozbiljni su, po stavu i pristupu meni su vrlo bliski.

Srdačno Vas pozdravljam,

Vaš,

Predrag Matvejević

Pisac, profesor na Sapienzi u Rimu

 

 

Dragi Aleksandre,

Bilo mi je jako drago proučiti vašu viziju alternativnog oblika demokracije. Mislim da se oboje u potpunosti slažemo da je potrebna generalna reforma u teoriji i praksi za postizanje radikalno nove verzije demokracije u 21. stoljeću u kojoj će biti uključeni svi ljudi.

Mislim da je vprikaz demokratske anarhije veliki korak u tom smjeru, i ja vam čestitam što ste započeli proces postavljanja tih ideja u obliku teza. Mislim da postoji velik potencijal da se nastavi rad na tom manifestu, ali također razumijem negativnosti s kojima se suočava svatko tko uvodi nove ideje koje ugrožavaju status quo - tako da ćete trebati veliku hrabrost

Nadam se da ćemo ostati u kontaktu i znam da bez obzira na prepreke na putu ostvarenja istinske demokratske reforme, vaše ideje će se čuti, razumjeti i prihvatiti.

Najbolje želje,

David Hunter Tow,

Director of the Future Planet Research Centre

http://www.theoriesofeverything.org/

 

 

 

Dragi Aleksandar Šarović,


Negdje 70tih  sam imao priliku pročitati Zelenu knjigu od Muammara Gaddafija. Od tada, dok nisam pročitao vaš Humanizam, i još mnogo toga, nisam imao prilike čitati tako briljantan um. Često sam rekao da je ljudima poput JFK, dr MLK, pa čak i Johnu Lennonu bilo dopušteno da žive, planeta Zemlja bi bila bolje mjesto za život.


Vaše pisanje čini osnovu jednog obogaćenog društva koje će biti dobrodošlo drugoj civilizaciji koju će naše novo razvijene sposobnosti biti u mogućnosti ostvariti. Upravo ulazeći u novu godinu večeras, molim Boga, koji živi u mom srcu i umu, da mi da neku ulogu u približavanju vaših misli
uhu javnosti.


S poštovanjem,


Joel Tolmich

ThisCouldBeYour.Biz/about.html

 

 

 Natrag na početak

 

www.sarovic.com        www.sarovic.net        www.sarovic.org

Copyright protected at Consumer and Corporate Affairs Canada            Last updated: November 13, 2013
For problems, questions, or comments regarding the website please contact
aleksandar@sarovic.com